СЛИКИ ПОП АРТ НА ПЛАТНО

Изразот поп арт е кратенка од англискиот popular art (популарна, народна уметност) кој се појавува кон средината на 50-тите во Англија а со почетокот на 60-тите години од 20. век станува се по популарен и во Америка. Се смета како понов правец во фигуративната ликовна уметност. До ден денес остана атрактивен, несекојдневен и во целост прифатен во целиот свет и покрај тоа што Поп уметниците го превртеа светот на уметноста наопаку, цртајќи го секојдневјето и рециклирајќи го како иронија, ирелевантна уметност.


За повеќе информации кликнете на сликата, или разгледајте ги сите слики во оваа категорија видете ги на следниов ЛИНК .


Повелете разгледајте ја нашата галерија на слики, јавете се или пратете порака на [email protected] и Вашиот избор на слика ќе го разубавува Вашиот дом, канцеларија, кафетерија …